Επικοινωνήστε μαζί μας

Email: info@medicus-center.com
Τηλέφωνο: 210 890 0909

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΥΨΗΛΩΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ

Το διαγνωστικό μας κέντρο  είναι εξοπλισμένο με το σύγχρονο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα GXR-40SD του οίκου DRGEM που διαθέτει

Σύστημα αυτόματης έκθεσης Περιστρεφόμενη λυχνία
Λιγότερη δόση ακτινοβολίας Μεγάλο εύρος έκθεσης
Ευκολία στην εκτέλεση των εξετάσεων και ιδιαίτερα φιλικό προς τον εξεταζόμενο
Ακτινογραφίες υψηλής ψηφιακής ποιότητας.

Η ακτινογραφία είναι και παραμένει μέχρι και σήμερα, η συνηθέστερη μορφή απεικόνισης στην ιατρική. Πρόκειται  για μια τεχνική με την οποία λαμβάνουμε δυναμικές εικόνες σε πραγματικό χρόνο και αποτυπώνουμε τη μορφολογία του ανθρώπινου σώματος. Οι συνηθέστερες ακτινολογικές εξετάσεις είναι οι:

ακτινογραφίες θώρακος
ακτινογραφίες ιγμορείων
ακτινογραφίες σπονδυλικής στήλης
ακτινογραφίες κρανίου
ακτινογραφίες ισχίων
ακτινογραφίες κοιλίας
ακτινογραφίες οστικής ηλικίας

Τα βασικά πλεονεκτήματα  του σύγχρονου ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος GXR-40SD είναι τα εξής:

Πολύ χαμηλή δόση ακτινοβολίας -μέγιστη ακτινοπροστασία.
Eξαιρετική ποιότητα εικόνας /Αρτιότερες διαγνώσεις
Υψηλή ποιότητα εικόνας ακόμα και σε μεγάλη μεγέθυνση, όταν επιθυμούμε να εστιάσουμε σε μια συγκεκριμένη περιοχή ενδιαφέροντος.
Εκμηδενίζει τα τεχνικά σφάλματα των ακτινογραφικών λήψεων και την ανάγκη συχνών επαναλήψεων
Ελάχιστος χρόνος εξέτασης.
Δύσκολες διαγνωστικά περιπτώσεις, αφού απεικονίζει με εξαιρετική ευκρίνεια τα μικρορωγμώδη κατάγματα και ορθοπεδικές περιπτώσεις που δεν βρίσκουν διάγνωση (πχ περιοχή σκαφοειδούς).
Είναι στη διάθεση των ιατρών ανά πάσα στιγμή, για ανάγνωση και συγκριτική αξιολόγηση. Υπάρχει 100% συγχρονισμός του ιατρού και του ακτινολόγου.
Είναι κατάλληλη εξέταση για νεαρά άτομα λόγω χαμηλής δόσης ακτινοβολίας αλλά και ειδική εξέταση ακόμα και για ανθρώπους που δύσκολα μπορούν να μετακινηθούν και χρειάζονται κάτι εύκολο και γρήγορο
Προσφέρει ταχεία και ευχερή πρόσβαση στα διαγνωστικά δεδομένα από τους παραπέμποντες/θεράποντες ιατρούς ακόμη και εξ’ αποστάσεως με ασφαλή σύνδεση στο διαδίκτυο.
Το ακτινολογικό κέντρο, έχει τη δυνατότητα αρχειοθέτησης των εξετάσεων σε οργανωμένο σύστημα διαχείρισης και αποθήκευσης εικόνων, μέσω ενός ολοκληρωμένου  συστήματος PACS ,με δυνατότητα αρχειοθέτησης έως και 10 έτη.
Οι εικόνες αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή και διατηρητούνται αναλοίωτες
Μικρότερο κόστος (η εκτύπωση σε film ακτινογραφίας είναι προαιρετική)

Το σύγχρονο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα DRGEM GXR-40SD διαθέτει ψηφιακό ανιχνευτή  DRGEM  Detector που είναι σύγχρονης σχεδίασης, τελευταίας τεχνολογίας και προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τεχνολογίας, όπως ευκολία χρήσης, άριστη ποιότητα εικόνας, και μεγάλες δυνατότητες παραμετροποίησης όπως:

Ρύθμιση αντίθεσης και φωτεινότητας σε κάποια περιοχή ενδιαφέροντος.
Βελτίωση Αντίθεσης και Ευκρίνειας.
Μείωση Θορύβου Εικόνας- Απόρριψη Παρασίτων.
Δυνατότητα εκτύπωσης πολλαπλών λήψεων σε ένα μόνο φιλμ.
Μετρήσεις Αποστάσεων και Γωνιών, Γωνία Cobb
Πραγματικό Μέγεθος Εκτύπωσης
θεαματική μείωση της δόσης ακτινοβολίας ακόμα και 40%
Απαιτούνται μόνο λίγα δευτερό­λεπτα και ανάλογα με το σημείο στο οποίο πρέπει να γίνει η ακτινογραφία, οι ασθενείς μπορεί να ειναι όρθιοι, καθιστοί ή ξαπλωμένοι.
Υψηλή ποιότητα εικόνας και ικανότητα να εστιάζει σε συγκεκριμένο σημείο ενδιαφέροντος
Η εικόνα μεταδίδεται άμεσα σε μορφή DICOM στο σύστημα κονσόλας DRGEM όπου γίνεται η ανάλυση και επεξεργασία και στην συνέχεια αποστέλλεται στο κεντρικό σύστημα διαχείρισης και αποθήκευσης εικόνων PACS του διαγνωστικού μας κέντρου.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη.
Οι ακτινογραφίες μπορούν να δοθούν σε ακτινολογικό film ,CD, USB η να σταλούν άμεσα σε email. Στον θεράποντα ιατρό (Dicom Server).

Η ψηφιακή ακτινογραφία είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα, αφού έχει μειώσει τόσο τον χρόνο έκθεσης όσο και τη δόση της ακτινοβολίας σε σχέση με την κλασική ακτινογραφία σε film ή την μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενη από τα περισσότερα ακτινολογικά κέντρα Computer Radiology (CR) στην οποία γίνεται ψηφιοποίηση του αναλογικού film

H ψηφιακή ακτινογραφία έχει λιγότερη ακτινοβολία από την αναλογική και δεν χρειάζονται επαναλήψεις.

Ο πλέον σημαντικός παράγοντας είναι ο χρόνος έκθεσης.

Με τις συμβατικές ακτινογραφίες χρειαζόμαστε περίπου 4-5 sec έκθεσης στην ακτινοβολία για τη λήψη μιας και μόνης ακτινογραφίας.

Η ψηφιακή ακτινογραφία μειώνει το χρόνο έκθεσης στο 0,25-0,04 sec.με υψηλότερης ευκρίνειας και αντίθεσης εικόνες και με λιγότερη ακτινοβολία (χρειάζεται 2-3 φορές λιγότερη δόση) και λιγότερο χρόνο λήψης της ακτινογραφίας.

Το βασικό πλεονέκτημα της ψηφιακής ακτινογραφίας είναι η δυνατότητα που παρέχει στον ιατρό να επεξεργαστεί την εικόνα για να θέσει διαγνώσεις που ίσως ή να διέφευγαν στην αναλογική ή να χρειαζόταν και άλλη ακτινογραφία για να δει το πρόβλημα.

Οι προβολές πραγματοποιούνται από ειδικό τεχνολόγο βοηθό  ακτινολόγου που διασφαλίζει τη μεγίστη διαγνωστική αξία για κάθε διαγνωστικό πρόβλημα.

Συμβεβλημένα Ταμεία και Ασφαλιστικές