Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο: 210 890 0909

ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΣΤΟΥ

Στα πλαίσια του τμήματος χειρουργικής μαστού λειτουργεί στο κέντρο μας ιατρείο παθήσεων μαστού. Στο ιατρείο γίνεται κλινική εξέταση, λαμβάνεται πλήρες ατομικό και οικογενειακό ιστορικό των προβλημάτων του μαστού και γίνεται καταγραφή όλων των στοιχείων κάθε γυναίκας ώστε να έχουμε πλήρες αρχείο για την κατοπινή παρακολούθηση της ασθενούς.

Το ιατρείο μαστού αποτελεί τη βασική δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας για τις παθήσεις του μαστού και στελεχώνεται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας από έμπειρους και καταξιωμένους χειρουργούς μαστού. Εκτός από την ψηλάφηση του μαστού γίνεται και η εκτίμηση όλων των εξετάσεων κάθε γυναίκας – μαστογραφία, υπερηχογράφημα, αιματολογικές εξετάσεις – σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους ιατρούς του κέντρου μας. Έτσι έχουμε ολοκληρωμένη προσέγγιση και είμαστε σε θέση να προτείνουμε την εξατομικευμένη θεραπεία που αρμόζει σε κάθε περιστατικό και να εντάξουμε κάθε ασθενή μας στο ενδεδειγμένο για την περίπτωσή της πρόγραμμα παρακολούθησης.

Η επιτυχής έκβαση σε κάθε θεραπευτική αντιμετώπιση των προβλημάτων του μαστού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Ο προληπτικός έλεγχος από εξειδικευμένο ιατρό θεωρείται θεμελιώδους σημασίας. Η βάση δεδομένων που έχουμε δημιουργήσει μας επιτρέπει να ειδοποιούμε τηλεφωνικώς τις ασθενείς μας για το επόμενο ραντεβού τους στα πλαίσια του τακτικού τους ελέγχου.

Businessman using digital ribbon cancer interface 3D rendering

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΣΤΟΥ

Η χειρουργική του μαστού έχει εξελιχθεί τις τελευταίες δεκαετίες σε έναν αυτόνομο κλάδο της χειρουργικής ειδικότητας με τον οποίο ασχολούνται οι εξειδικευμένοι χειρουργοί μαστού. Αυτό συνέβη καθώς οι γνώσεις μας στο αντικείμενο των παθήσεων του μαστού έχουν εμπλουτιστεί αρκετά και επίσης πολλές νέες χειρουργικές τεχνικές έχουν βρει εφαρμογή στην καθημερινή κλινική πράξη. Πριν από μερικές δεκαετίες η διάγνωση καρκίνου στο μαστό ισοδυναμούσε με μαστεκτομή και λεμφαδενικό καθαρισμό των λεμφαδένων της μασχαλιαίας χώρας, μία επέμβαση μεγάλη, επώδυνη και σε μεγάλο βαθμό ακρωτηριαστική. Σήμερα όλο και σπανιότερα πραγματοποιούμε τέτοιας μεγάλης έκτασης χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος στον οποίο υποβάλλεται ο γυναικείος πληθυσμός και ο οποίος περιλαμβάνει τη μαστογραφία, το υπερηχογράφημα και την κλινική εξέταση από ειδικό ιατρό – μαστολόγο έχει οδηγήσει στην ανακάλυψη του καρκίνου του μαστού σε πολύ πρώϊμα στάδια, όταν ακόμα είναι μικρός και δυνητικά ιάσιμος. Η έγκαιρη διάγνωση μας επιτρέπει να επεμβαίνουμε θεραπευτικά με μικρότερες χειρουργικές επεμβάσεις, τις οποίες ονομάζουμε συντηρητικές, και στις οποίες δεν αφαιρούμε πια ολόκληρο το μαστό αλλά μόνο ένα μικρό τμήμα αυτού. Επιπλέον οι τεχνικές της ογκοπλαστικής που χρησιμοποιούμε για την αποκατάσταση του ελλείματος που προκύπτει έχουν ως αποτέλεσμα την επίτευξη άριστου αισθητικού αποτελέσματος χωρίς η ασθενής να βιώνει την απώλεια του μαστού της. Οι συμπληρωματικές θεραπείες που ακολουθούν τη συντηρητική χειρουργική επέμβαση, με κυριότερη την ακτινοθεραπεία, έχουν ισοδύναμο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Επανάσταση στη χειρουργική των λεμφαδένων της μασχάλης αποτέλεσε η τεχνική της βιοψίας του λεμφαδένα φρουρού. Τα τελευταία χρόνια δεν είναι απαραίτητος ο καθαρισμός των λεμφαδένων της μασχάλης για να διαπιστωθεί εάν αυτοί έχουν προσβληθεί από καρκινικά κύτταρα. Πριν ξεκινήσει η χειρουργική επέμβαση γίνεται σήμανση με ειδικό ραδιοφάρμακο και με μία χρωστική ουσία των λεμφαδένων εκείνων που δέχονται λέμφο απευθείας από την περιοχή του όγκου. Αυτοί οι λεμφαδένες ονομάζονται φρουροί και είναι αυτοί που προσβάλλονται πρώτοι αν η νόσος έχει επεκταθεί στη μασχάλη ενώ αν αυτοί οι λεμφαδένες είναι «καθαροί» είμαστε σίγουροι ότι και οι υπόλοιποι λεμφαδένες δεν θα έχουν προσβληθεί. Οι εξειδικευμένοι χειρουργοί μαστού εντοπίζουν στο χειρουργείο και αφαιρούν μόνο τους λεμφαδένες φρουρούς ώστε να εξετασθούν μικροσκοπικά και εφόσον αυτοί είναι ελεύθεροι από καρκινικά κύτταρα δεν πραγματοποιείται πλέον καθαρισμός της μασχάλης. Τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής είναι ο λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος, η ταχύτερη ανάρρωση, η αποφυγή μουδιάσματος στο άνω άκρο και η αποφυγή οιδήματος.

Συμβεβλημένα Ταμεία και Ασφαλιστικές