Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο: 210 890 0909

Το καρδιολογικό εργαστήριο έχει αναπτυχθεί σε ιατρείο 45 τ.μ.

Είναι εξοπλισμένο με έγχρωμο υπερηχοτομογράφο Samsung R7 , ψηφιακό ηλεκτροκαρδιογράφο, σύστημα κόπωσης και νέας τεχνολογίας Holter ρυθμού και πιέσεως.

Το καρδιολογικό εργαστήριο εκτός των προληπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων της γενικής Καρδιολογίας παρέχει και εξειδικευμένο αρρυθμιολογικό έλεγχο από έμπειρους αρρυθμιολόγους – καρδιολόγους.

Doctor hold in hand red toy hert against hospital

Στο καρδιολογικό μας ιατρείο, πρωταρχική μας επιδίωξη είναι η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα στο γιατρό και τον εξεταζόμενο, παράγοντα που αποτελεί βασική προϋπόθεση για καλή συνεργασία και θετικό αποτέλεσμα.

Σας βοηθούμε να εξακριβώσετε την καρδιολογική σας κατάσταση, χωρίς άγχος και φόβο, σε ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας εξελιγμένο εξοπλισμό και τεχνολογία τελευταίας γενιάς.

Ικανοποιημένος και σίγουρος για το αποτέλεσμα της εξέτασης θα συνεχίσετε τις δραστηριότητές σας με ασφάλεια. Εάν καταστεί αναγκαίο, θα σας προτείνουμε εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στο Ιατρείο μας παρέχουμε τις εξής υπηρεσίες:

Πλήρης Καρδιολογικός έλεγχος

Ηλεκτροκαρδιογράφημα
Υπέρηχος-Triplex καρδιάς και θωρακικής αορτής (ενηλίκων και παίδων)
Δοκιμασία Κόπωσης με κυλιόμενο τάπητα
Holter ρυθμού (24ωρη,48ωρη καταγραφή καρδιακού ρυθμού)
Holter πιέσεως (24ωρη καταγραφή πίεσης)
Stress echo -Δυναμική υπερηχογραφία
Contrast echo -Υπερηχογραφια αντίθεσης με χορήγηση σκιαγραφικού.

Παρακολούθηση ασθενών με στεφανιαία νόσο, αρρυθμίες, καρδιακή ανεπάρκεια
Προ-αθλητικός έλεγχος παίδων και ενηλίκων (βεβαιώσεις για γυμναστήρια- κολυμβητήρια-αθλητικές δραστηριότητες).
Παρακολούθηση ασθενών που λαμβάνουν αντιθρομβωτική αγωγή (έλεγχος αποτελεσματικότητας αντιπηκτικής και αντιαιμοπεταλιακής αγωγής, περιεγχειρητική διαχείριση ασθενών που λαμβάνουν αντιπηκτική και αντιαιμοπεταλιακή αγωγή)
Ρύθμιση υπέρτασης
Ρύθμιση δυσλιπιδαιμίας
Ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και εργαστηριακών εξετάσεων
Ειδικές τιμές για αθλητικές ομάδες και συλλόγους

ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Το υπερηχογράφημα γίνεται για την διάγνωση και την εκτίμηση ανατομικών και λειτουργικών διαταραχών της καρδιάς.

Μετρείται το πάχος των τοιχωμάτων της καρδιάς, οι διαστάσεις και η λειτουργικότητα των κοιλοτήτων της ιδιαίτερα της αριστεράς κοιλιάς. Με την μελέτη των ενδοκαρδιακών ροών γίνεται διάγνωση και εκτίμηση της βαρύτητας των βαλβιδοπαθειών και των συγγενών καρδιοπαθειών. Τίθεται η διάγνωση της υγρής περικαρδίτιδας, ενδοκαρδιακών θρόμβων, όγκων της καρδιάς, και των καρδιακών επιπλοκών της υπέρτασης.

Η υπερηχογραφία βασίζεται στην αρχή της ηχώ. Όπως ο ήχος έχει την ιδιότητα να αντανακλάται πάνω σε επιφάνειες έτσι και οι υπέρηχοι (ηχητικά κύματα σε ψηλότερες συχνότητες από τις ακουστές), αντανακλώνται πάνω σε επιφάνειες.

Στην υπερηχογραφία έχουμε ένα μηχάνημα, τον υπερηχοκαρδιογράφο που μπορεί να παράγει υπερήχους και ταυτόχρονα να ανιχνεύει τις αντανακλάσεις τους. Το μηχάνημα αυτό έχει ενσωματωμένο ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή ο οποίος μελετά τα αντανακλόμενα κύματα και ανάλογα με το χρόνο που χρειάζονται για να επιστρέψουν υπολογίζει πόσο μακριά είναι η επιφάνεια στην οποία αντανακλαστήκανε τα υπερηχητικά. Στη συνέχεια παρουσιάζει την επιφάνεια αυτή στην οθόνη του. Η όλη διαδικασία γίνεται τόσο γρήγορα που αν η επιφάνεια αυτή κινείται να παρουσιάζεται στην οθόνη να κινείται όπως κινείται στην πραγματικότητα.

Η παραγωγή και ανίχνευση των υπερήχων γίνεται από το μορφομετατροπέα του υπερηχοκαρδιογράφου. Ο μορφομετατροπέας έχει σχήμα ωοειδές συνήθως. Από τη μια άκρη του φεύγει το καλώδιο που τον συνδέει με το σώμα του υπερηχοκαρδιογράφου. Η άλλη άκρη του είναι το σημείο όπου παράγονται και ανιχνεύονται οι υπέρηχοι. Ανάλογα με το που θα τοποθετήσουμε το μορφομετατροπέα και με ποια κατεύθυνση θα έχουμε και την αντίστοιχη εικόνα.

Οι συνήθεις θέσεις τοποθέτησης του μορφομετατροπέα είναι παραστερνικά αριστερά στο 4ο μεσοπλεύριο διάστημα, στη κορυφή της καρδιάς και η θέση ονομάζεται κορυφαία, κάτω από τη ξιφοειδή απόφυση (υποξιφοειδική θέση), και στον υπερστερνικό βόθρο.

24-ΩΡΗ  ΑΝΑΛΥΣΗ HOLTER ΠΙΕΣΕΩΣ

24-ωρη καταγραφή αρτηριακής πιέσεως (Holter πιέσεως) είναι η σε 24ωρη βάση καταγραφή της αρτηριακής πιέσεως από μία μικρή φορητή συσκευή, η οποία ανά τακτά διαστήματα συνήθως 15 ή 30 λεπτών της ώρας, μετρά και καταγράφει την πίεση του ασθενούς. Αργότερα τα αποτελέσματα διαβάζονται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ο οποίος παράγει και ενδεικτικές καμπύλες όπου απεικονίζονται σαφέστερα οι μεταβολές της αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια του 24ώρου.

24-ΩΡΗ ΚΑΙ 48ΩΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ HOLTER ΡΥΘΜΟΥ

Το Holter ρυθμού είναι μία μη επεμβατική εξέταση με την οποία επιτυγχάνεται η συνεχής παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού για διάστημα 24 έως 48 ωρών.

Η καταγραφή της ηλεκτρικής δραστηριότητας της καρδιάς γίνεται με ηλεκτρόδια (συνήθως 5-7) τα οποία τοποθετούνται με αυτοκόλλητα στην πρόσθια επιφάνεια του θώρακα. Τα ηλεκτρικά σήματα μεταφέρονται και καταγράφονται σε ένα μικρό μηχάνημα με διαστάσεις περίπου ενός κινητού τηλεφώνου το οποίο μπορεί να στερεωθεί και σε ειδική θήκη στη ζώνη του ασθενούς. Στη διάρκεια της καταγραφής συστήνεται στον ασθενή να επιτελεί τις συνήθεις του δραστηριότητες, με μόνο περιορισμό ότι δεν επιτρέπεται να κάνει μπάνιο. Τα αυτοκόλλητα αφαιρούνται μετά την ολοκλήρωση της περιόδου παρακολούθησης. Μετά την ανάλυση της καταγραφής, προκύπτουν τα αποτελέσματα τα οποία παραδίδονται στον ασθενή. Η εξέταση είναι εντελώς ανώδυνη και ακίνδυνη.

Συμβεβλημένα Ταμεία και Ασφαλιστικές